Go-Ahead wordt kampioen van Nederland

Weeknummer 22-04

Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd.

Meer

Beslissende voetbalwedstrijd tegen Blauw-Wit waarin Go Ahead landskampioen wordt. Locatie: Sportpark Hilversum. Scheidsrechter: Mr. E.G. van Bisselick. Grensrechters: H.H. van Dijk en Spanjersberg. Poseren beide spelersploegen 35" (spelers Blauw-Wit: Schindeler, Vd Kluft, Lietzen, Mazurel, Slingeland, Molenijzer, J. Dorenbos, De Weerd, Smit, Van Diermen, Van Dort. Spelers Go Ahead : De Weerd, E. Haes, Prinsen, Van Assen, Remeyer, Halle, Kolkman, Roetert, Van Putten, B. Haes, Pijpenbroek) + shot groepje sportfotografen. 4". Aftrap wedstrijd + fragment eerste helft 24". Shots van toekijkende gegoede burgerij (twee oudere echtparen) 15". Parade muziekkorps tijdens de rust 11". Beelden tweede helft met o.a. speler die geblesseerd raakt en verzorgd wordt op het veld. Uitgebreid medium shot keeper Blauw-Wit, Schindeler (kijkt opgetogen in de camera). Vervolg tweede helft (camerapositie ter hoogte van Schindeler). Een ingooi, hoekschoppen en uiteindelijk het winnende doelpunt van Go Ahead tijdens de verlenging (eindstand wedstrijd: 1-0). Juichend publiek aan de kant. Man rent veld op. Uitreiking krans aan de landskampioen + speechje door voorzitter (?). Beelden publiek op het veld (mannen en jongens met hoeden en petten) juichend en dansend.